Wilhelmina wint eerste Highway Cup met penalty’s van Jong Atta Boys


De SV Wilhelmina heeft de eerste editie van de Highway Cup gewonnen. In de finale stonden ze tegenover torenhoge favoriet Jong Atta Boys. Uitgerekend deze twee ploegen hadden de Highway Cup 2012 ook geopend. Toen won Jong Atta Boys met 12-1. In de finale verliep het heel anders, hoewel de jongens van Atta heel erg dichtbij de titel waren.
In de halve finale stond Wilhelmina in een thriller tegenover FC Interpul. Deze wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, een stand die reeds bij rust was bereikt. Johan Aroeman joeg de 1-0 binnen voor Wilhelmina. FC Interpul-goalie Helmut Beukenhout incasseerde hiermee zijn eerste tegendoelpunt van dit toernooi. Maar niet eens vier minuten hierna bracht Awinash Laldharie met een afgeketst schot de stand op 1-1. Penalty’s moesten een winnaar voortbrengen. Wilhelmina won met 9-8.
In de andere halve finale had Jong Atta Boys het niet zo moeilijk tegen de jonge ploeg van The Survivors. Na een 2-0 ruststand won Jong Atta Boys met 4-1. Kevin Monsanto (2x), Miguell Hill en Gregory Righters scoorden voor de winnaar, Raymond Peerwijk scoorde voor Survivors.
Wilhelmina was op revanche uit in de finale, alhoewel in de eerste kwartier Jong Atta Boys geheel domineerde. Ze kwamen weliswaar niet tot scoren. In de tweede helft kwam Wilhelmina ook in het spel. Toch was het Jong Atta Boys die op 1-0 kwam na 7 minuten spelen in de tweede helft. Via een prachtige uitgespeelde aanval tikte Gregory Righters simpel in. Met Jerrel Adensiba, Johan Aroeman en Jurgen Bernadin in de aanvalslinie begon Wilhelmina schoten te lossen op het doel van Atta-goalie Mano Hart. Vijf minuten voor het einde verrastte Adensiba doelman Hart met een puntter. Met deze 1-1 stand eindigde ook de wedstrijd.
Penalty’s waren nodig om de kampioen te bepalen. Bij Wilhelmina mistte Jerrel Adensiba, waarna beide ploegen alles scoorde. De laatste penalty uit de serie van 5 was voor Jong Atta Boys. Als Regillio Cairo zou scoren, was Jong Atta Boys kampioen. Cairo schoot over het doel. Hierna volgde de sudden death-serie. Het schot van Niven Cairo werd gestopt door gelegenheidsdoelman Rahiman ‘Motai’ Hasnoe van Wilhelmina. Terence Aroeman schoot de laatste penalty keihard in voor Wilhelmina en bezorgde hen het kampioenschap.
De topscorer van dit toernooi, gesponsored door Wanica Technical Center en Ramcharan’s Slijterij, is geworden Gregory Righters van Jong Atta Boys met 14 doelpunten. Tot de beste doelman is gekroond Helmut ‘Bere’ Beukenhout van FC Interpul. Beukenhout kreeg slechts 1 doelpunt tegen in dit toernooi. In de strijd voor de 5de/6de plaats won Dreamteam na het nemen van penalty’s van Adonai met 5-4. De wedstrijd zelf eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Eindrangschikking Highway Cup 2012:

  1. SV Wilhelmina
  2. Jong Atta Boys
  3. FC Interpul
  4. The Survivors
  5. Dreamteam
  6. Adonai
  7. Ew Tjie Pegoe
  8. The Hunters

error: Kopiëren mag niet!