Illegale visser gedood door tractormaaier

Asgaralie Kalidien, meer bekend als Bhaina, is gisteren tragisch om het leven gekomen op een particulier terrein van de rijstondernemer Liakat Mahawatkhan aan de linkeroever van de Nickerierivier.  De man werd geraakt aan zijn hoofd en armen door de maaier van een tractor. Hij was op slag dood. De politie bevestigt dit voorval.
Als Dagblad Suriname belt met Mahawatkhan verlaat hij net de politiepost. ‘Dit is niet hoe je een nationale feestdag wil doorbrengen’, is het eerste wat de rijstondernemer zegt. Mahawatkhan vertelt dat twee van zijn arbeiders met een tractor met een taludmaaier bezig waren zijn areaal aan de linkeroever van de Nickerierivier te maaien. Op gegeven ogenblik zei arbeider B. aan N.S., die achter het stuur zat, dat hij gelijk moest stoppen. B. had een blik gezien. De man nam een kijkje en rende terug naar N.S. en schreeuwde hem toe dat daar ook een man lag.  Zijn gezicht was helemaal verbrijzeld en beide armen waren diep gesneden.
Mahawatkhan zegt dat de man op zijn terrein was komen vissen. Dat is ten strengste verboden. Het vermoeden bestaat dat deze man de tractor moet hebben zien aankomen en is gaan schuilen in het gras. Door het hoge gras zag de tractoroperator hem niet, met het noodlottig gevolg. Het lijk is voor obductie in beslag genomen.
Volgens Mahawatkhan komt het dagelijks voor dat personen illegaal zijn gronden betreden om er te vissen en te stelen. ‘Je jaagt ze weg en ze komen terug.’ De ondernemer vertelt dat deze personen, veelal junks, er niet alleen komen om te vissen, ze stelen ook nog van alles en nog wat. ‘Van batterijen, onderdelen van de machines, noem maar op.’
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!