Groene omheining dwars door Trimbaan Is erfgoed aan het wegkwijnen?

In verband met op handen zijnde werkzaamheden, waaronder het aanleggen van een schutting, is er dwars door Trimbaan een groene omheining getrokken. Hierdoor moeten trimmers een grote omweg maken, willen zij van alle toestellen gebruik maken. Een trimmer hield Dagblad Suriname voor dat het niet meer prettig is om te trimmen in de ‘Cul’. Hij en andere trimmers hebben al veel meegemaakt en nu dit. Bij de toestellen was de laatste ontmoetingsplaats, voordat trimmers uit elkaar gingen. Niet lang terug is iemand als gevolg van een hartaanval komen te overlijden op de baan. Achter Trimbaan houden junks zich op die enkele keren trimmers hebben beroofd. Een exhibitionist heeft een keer zelfs zijn geslachtsdeel getoond aan een vrouw die daarvan schrok. Een meisje is enige tijd terug seksueel misbruikt door twee jongemannen in een voertuig. Verder werd een dame niet lang terug op de locatie vermoord door een militair.
De verlichting is hier en daar meegenomen door onverlaten, waardoor het geen zin meer heeft om na half zeven een ronde te rennen. Vuilnisbakken worden niet op tijd geledigd, waardoor honingbijen zich ophouden in de omgeving met alle gevolgen van dien. Gelukkig zijn er enkele verharde wegen  en soms surveillerende politiemanschappen. De meeste trimmers zien Trimbaan langzaam wegkwijnen. Het ministerie van Sport en Jeugdzaken moet snel komen met een rehabilitatieprogramma voor deze faciliteit die ook een erfgoed is.
N. Ramjiawan 

error: Kopiëren mag niet!