Suriname participeert aan buitengewone vergadering OIC

De buitengewone vergadering van de Organisatie van Islamitische landen (OIC)  wordt de volgende week in Mekka gehouden. De verwachting is dat tijdens deze vergadering de situatie in Syrië hoog op de agenda zal staan. Ook Suriname zal als volwaardig lid van de organisatie aan deze summit participeren. De minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, zegt dat een ambassadeur afgevaardigd zal worden. Suriname zal ook vertegenwoordigd zijn op de conferentie, omdat het volgens de bewindsman voor Suriname een heel belangrijke is. De minister kijkt nog uit wie speciaal hiervoor vanuit Suriname naar Mekka zal afreizen
Er zullen een aantal politieke zaken op de agenda staan, maar volgens minister Lackin zal er ook gesproken worden over het verstevigen van de economische samenwerkingsmogelijkheden van de lidlanden van OIC. “Suriname zal het maximale hieruit benutten.” Suriname heeft naar de opvatting van de regering als lidland nog te weinig gebruik gemaakt van zo een belangrijke financierings- en ontwikkelingsbron.

error: Kopiëren mag niet!