Soender Hirasingh in vrijheid gesteld

De rechter-commissaris heeft de inverzekeringstelling van de verdachte, Soender Hirasingh, onrechtmatig geacht. Dit wil zeggen dat hij in vrijheid wordt gesteld. Advocaat Irvin Kanhai geeft des gevraagd aan Dagblad Suriname mee dat zijn cliënt naar huis mag. Hirasingh, de eigenaar van Nirlo Money Exchange, werd afgelopen vrijdag voorgeleid op het parket. Volgens de rc waren er geen gronden aanwezig om hem nog aan te houden.
Hirasingh verdween eind december 2011 uit het land met naar verluidt meer dan 10 miljoen aan Euro’s en US-dollars van personen die geld bij hem hadden belegd. In het begin bleek hij een betrouwbare nearbanker te zijn, die tussen de 10% en 12% rente per maand uitkeerde. De beleggers stonden in de rij. Ook voor supergeschoolde mensen was de verleiding te groot.
Midden januari 2012 werd Hirasingh eindelijk gelokaliseerd in het Turkse gedeelte van Cyprus. Daar leidde hij een lux leventje en had een baan als manager van een hotel/casino. Op 30 juli 2012 meldde hij zich samen met zijn raadsman aan bij de afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname. Hirasingh werd meteen in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!