Radjkoemar Randjietsingh: ‘De profiteurs zijn ondankbaar’

‘Die profiteurs die hebben geprofiteerd van de VHP, willen nu profiteren van een andere politieke partij. Zo ondankbaar zijn ze’, aldus de ondervoorzitter van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP), Radjkoemar Randjietsingh, in gesprek met Dagblad Suriname. Afgelopen weekend is een ressortvergadering van De Nieuw Grond thuis bij hem belegd. Dat daarbij de overstap van VHP’ers naar een andere politieke partij hoog op de agenda zou hebben gestaan, wordt ontkend door Randjietsingh. De overlopers worden door hem betiteld als ‘ondankbare profiteurs.’
Volgens de VHP-topper betrof het een informatievergadering, waar in het bijzijn van de hoofdbestuursleden, Rewtie Sietaram, Glenn Oehlers, Mahinder Soenderpersadlall en Asiskumar Gajadien, en de kernen van De Nieuwe Grond, de actuele zaken binnen het land besproken zijn. Zo zijn er volgens Randjietsingh vele beloftes gedaan door de huidige beleidsmakers, waaraan nimmer invulling is gegeven. Ook worden VHP’ers bedreigd met overplaatsing en ontslag wanneer zij meedoen met partijactiviteiten van de VHP. Dit riekt volgens Randjietsingh niet naar democratie, maar naar dictatuur. ‘En we willen de personen een hart onder de riem steken.’
Hij legt sterk de nadruk op dat het dictatoriaal regiem afgekeurd en bestreden moet worden. ‘Wij moeten hiertegen opkomen.’ De VHP-topper wijst erop dat de huidige beleidsmakers talloze beloftes doen, zonder deze te realiseren. ‘En nu worden er weer beloftes gedaan.’ De partijvoorzitter van de VHP kon volgens hem niet aanwezig zijn op deze vergadering vanwege uitlandigheid. ‘We hebben de vergadering een maand geleden gepland. Hij was wel uitgenodigd.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!