Pooranmall Khemradj de beste dammer van Guyana

Pooranmall Khemradj van Guyana heeft tijdens de damontmoeting tegen Suriname in Georgetown zijn stempel weten te drukken door alle 3 voorrondewedstrijden te winnen. Hij wist zelfs de ervaren Surinaamse dammer Hardajal aan zijn zegekar te binden. Door de Guyanese Dambond wordt hij op dit moment gezien als de beste dammer van Guyana.
‘Ik ben pas een jaar bezig met het10 bij 10-systeem dammen, maar dat het zo goed zou gaan, had ik ook niet verwacht’, zegt Khemradj aan Dagblad Suriname. ‘Ik liep een keertje naar huis en zag een groep jongens dammen en raakte hierdoor geïnteresseerd in deze denksport. Zo begon ik  thuis met mijn zussen te spelen. In mijn straat werd ik in binnen de kortste keren de beste speler, maar dan bij het 8 bij 8-systeem’, zegt Khemradj.
‘Ik heb tweemaal de Guyanese nationale titel op mijn naam weten te schrijven. Wat nog rest, zijn internationale prijzen. Mijn eerste internationale wedstrijd was ook toevallig in Suriname, waar ik een wedstrijd in winst omzette, 1 remise speelde en 2 verloor. Guyana verloor toen van Suriname. In september zal ik weer naar Suriname komen, dan zal ik Guyana helpen om te winnen’, zegt Khemradj. ‘Ik wil graag later grootmeester in dammen worden’, zegt Khemradj.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: