Stiefvader en oom blijven aangehouden

De kantonrechter heeft de zedenzaak waarin een 10-jarig meisje haar stiefvader (46) en oom (39) van seksueel misbruik beschuldigt, verdaagd naar 26 oktober. Deze zaak stond vrijdag voor requisitoir en pleidooi. De officier van justitie zou haar voorstel presenteren. Omdat één van de raadslieden niet aanwezig kon zijn op de zitting, werd de zaak uitgesteld.
De magistraat had op de vorige zitting het slachtoffer in de raadkamer gehoord. De moeder van het slachtoffer maakte gebruik van haar verschoningsrecht. Zij wenste geen verklaring af te leggen. Volgens de stiefvader is het meisje geïnstrueerd om hem te bezwaren, omdat hij terug zou keren naar zijn echtgenote. Hij gaf aan dat de moeder weet dat zij leugens heeft verklaard bij de politie, daarom zou zij niet durven om op de zitting een verklaring af te leggen. Ook de oom zegt dat hij onnodig bezwaard wordt. De rechter vroeg de oom hoe het meisje weet dat hij ‘boegroes’ in zijn geslachtsdeel heeft. Hierop gaf de oom te kennen dat wanneer hij onder invloed van alcohol is, hij naakt loopt in zijn kamer. De rechter gaf aan dat hij met iets anders moest komen, omdat deze verklaring niet aannemelijk was.
De stiefvader heeft bijkans vijf jaar een relatie met de moeder van het meisje. Hij beweerde dat de moeder een drugsgebruiker is. De rechter hield de stiefvader voor dat hij uit de woning is gegaan toen het meisje haar relaas had gedaan bij de familie. In eerste instantie had zij niets daarover verteld, omdat zij bang was. Ook werd aan haar voorgehouden dat zij niet meer verzorgd zou worden. De verdachten zitten sinds medio maart in voorarrest. De rechter stelde deze zaak uit naar 26 oktober. De verdachten blijven aangehouden.
Saskia Bandhan    
 

error: Kopiëren mag niet!