Drie Nederlanders voerden samen 2½ kilo coke uit

Drie Nederlanders, de gebroeders Regillio en Melvin J. en  R.L., kwamen speciaal naar Suriname om drugs te vervoeren naar Nederland. Zij verbleven samen in een bekend hotel. Op Zanderij is het drietal aangehouden met in zijn bezit 2.640 gram cocaïne. R.L. verklaarde op de zitting dat hij niet wist dat de gebroeders ook voor hetzelfde doel naar Suriname waren. Pas in Suriname is hij dit naderhand te weten gekomen. Er was een pakket geleverd waarin de coke opgeborgen zat. Eén van de broers heeft het pakket in ontvangst genomen. In die doos zaten drie pakken drugs bestemd voor de verdachten. De broers en R.L. verklaarden dat zij door ene Carlo zijn benaderd. R.L. kent Carlo van een sportschool. Hij heeft hem voorgesteld om drugs te smokkelen. In eerste instantie was hij niet bereid om over te gaan tot drugsuitvoer. Later stemde hij toe.
De rechter merkte op dat R.L. een heel andere lezing had gegeven bij de politie. Eén van de broers gaf aan dat omdat hij altijd samen met zijn broer was, hij ook benaderd is. De verdachten hadden de drugs geslikt en ‘gepropt’. Op 19 oktober zal het Openbaar Miniserie aan het woord komen. De verdachten blijven in voorarrest.
Saskia Bandhan    

error: Kopiëren mag niet!