Wegvallen inschrijfgeld zorgpunt onderwijsgevenden

Onderwijsgevenden van de lagere en bijzondere scholen volgen de nieuwe ontwikkelingen binnen het onderwijs met sceptische ogen. De recente aankondiging van de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling, Shirley Sitaldien, dat er geen inschrijfgelden betaald moeten worden bij de inschrijvingen voor het komende schooljaar doet veel stof opwaaien onder de leerkrachten zelf. Enkele leidinggevenden van scholen in Commewijne en Paramaribo vragen zich hoe het ministerie dit gedeelte van de inkomsten voor de scholen gaat opvangen, daar deze inkomsten weer terug gingen aan de aankoop van schoolartikelen voor de leerlingen.
‘Wij doen natuurlijk wat ons is opgedragen, maar dit is geen goede ontwikkeling. Aan de ouders werd maar een bedrag van nauwelijks SRD 10 per jaar gevraagd en dat is in onze ogen niet eens veel geld. Het onderwijs was al bijna gratis’, meent een schoolleider van Commewijne. Met de inschrijfgelden werden de kinderen verzekerd tegen ongevallen en werden ze via de Jeugdtandverzorging behandeld. Tevens werden er verbruiksartikelen aangeschaft, daar het ministerie jaarlijks tekort schiet wat betreft de aanlevering van verbruiksartikelen. De onderwijzers willen dat het ministerie aangeeft hoe ze dit gedeelte gaan opvangen nu de scholen geen inkomsten meer zullen genereren.
Seshma Bissesar
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: