Snelheidsmeters moeten helpen aan veilig verkeer

De symbolische overhandiging van een snelheidsmeter door minister Edward Belfort van Justitie en Politie aan waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie. (DBSfoto: Johan de Randamie)

Alle voorlichting ten spijt. Paramaribo kent nog steeds het hoogst aantal aanrijdingen per jaar. Het vorig jaar alleen kende Paramaribo 16.500 aanrijdingen. Voor dit jaar zien de cijfers er ook niet rooskleurig uit. In januari 2012 zijn er 1416 aanrijdingen genoteerd, februari 1187, maart 1090, april 1129, mei 1476, juni 1194 en juli 1111. Deze cijfers zijn gisteren gepresenteerd door stads politiecommandant Krishna Hussainali – Mathoera bij de overhandiging van 75 snelheidsmeters door minister Edward Belfort van Justitie en Politie aan waarnemend korpschef, Humphrey Tjin Liep Shie. De waarnemend korpschef overhandigde dit gelijk aan de stadspolitiecommandant die op haar beurt dit overdroeg aan Verkeerchef Leeuwin. Hij overhandigde dit aan de ressortcommandanten, die gisteren ook aanwezig waren bij de overdracht te Politie Duisburglaan. De 75 snelheidsmeters (laser guns) hebben in totaal SRD 1 miljoen gekost.
Hussainali – Mathoera heeft gisteren ook middels cijfers aangegeven dat de verkeerszaken die liggen op de groene tafel van de verkeersrechter steeds een stijging vertonen. Het niet verlenen van voorrang en onoplettendheid in het verkeer zijn volgens de politiecommandant de grootste oorzaken van alle aanrijdingen. De Van ’t Hogerhuysstraat, Jagernath Lachmonstraat, Zwartenhovenbrugstraat, Gompertstraat en Indira Gandhiweg mogen gerekend worden tot de gevaarlijkste straten. Op deze straten vinden de meeste aanrijdingen plaats. Volgens Hussainali – Mathoera ligt het in de bedoeling dat de politie nu meer gaat surveilleren in deze straten. De 75 snelheidsmeters moeten uiteindelijk ook helpen aan een veilig verkeer.
Waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie bracht in herinnering dat Suriname per capita een heel hoog cijfer heeft dan de rest van de wereld voor wat betreft het aantal verkeersaanrijdingen. De waarnemend korpschef gaf evenals de stadspolitiecommandant te kennen dat het van eminent belang is dat er meer beleid komt op verkeerswetten en regels. Minister Belfort zei dat er verder gewerkt zal worden aan de professionaliteit van de politieorganisatie.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!