84 cent meer subsidie voor boothouders

Boothouders krijgen een verhoging van hun brandstofsubsidie met 84 cent per liter. De uitkering komt nu te staan op SRD 1,41 per liter. Volgens Michel Nathoe, voorzitter van de Belangenorganisatie Veerboten in Commewijne (BOVC), werkt de aanpassing met terugwerkende kracht vanaf januari 2012 tot en met mei 2012. De 66 boothouders gebruiken benzine gemengd met een speciaal smeermiddel dat duurder is. De brandstofcompensatie van de boothouders is daarom hoger dan andere sectoren.
Nathoe weet dat het ministerie van TCT met voortvarendheid gewerkt heeft aan de uitbetaling van de compensatiegelden. De boothouders willen het huidige subsidiesysteem handhaven, waardoor voorlopig ook geen sprake zal zijn van aanpassing van het boottarief voor passagiers. Een zorgpunt van de BOVC blijft evenwel de slechte staat van de infrastructuur waarvan de veerboothouders en de passagiers gebruik maken. De aanloopbruggen verkeren op de verschillende trajecten in deplorabele staat. Nathoe zegt dat het ministerie van Openbare Werken een betonnen loopbrug op Meerzorg in voorbereiding heeft.
Vorig jaar november ontvingen de boothouders het eerste subsidiebedrag over een periode van 10 maanden. Toen is een bedrag uitgekeerd van SRD 500.000.

error: Kopiëren mag niet!