Scholierenbokstoernooi nieuw voor Suriname

Op zaterdag 4 augustus a.s. wordt om 16.00 uur in de V-tunnel voor het eerst het scholierenbokstoernooi gehouden. De organisatie ligt in handen van het ministerie van Sport – en Jeugdzaken onder auspiciën van de Surinaamse Boksbond. De deelnemende scholen zijn de Graaf van Zinzendorfschool, Schutzschool, Christus Koningschool, Koendersschool en de Coleridgeschool. De scholen worden vertegenwoodigd door hun geselecteerde leerlingen die sinds 16 mei 2012 in  training zijn onder leiding van Cubaanse en Surinaamse trainers. Er zullen drie meisjes- en 10 jongensmatches worden uitgevochten in drie ronden van elk twee minuten. De scholen zijn allemaal opgeroepen om tegen kosteloze toegang hun kampioenen te komen aanvuren.  Als special event zullen vijf boksers uit Nickerie uitkomen tegen de scholieren in de return match van het Nickerie Boxchallenge evenement van 14 juli jl. Bij die gelegenheid kwamen de scholieren van Paramaribo in hun debuut uit tegen de Nickerianen, waarbij Paramaribo zegevierde.
Dit bokstoernooi betekent tevens de afsluiting van de pilotfase van het Scholieren Boksproject dat al twee en een halve maand loopt. Door de overweldigende belangstelling heeft het Ministerie besloten om dit project op landelijk niveau voort te zetten. Soortgelijke meetmomenten zullen in de toekomst daarom regelmatig worden gehouden.

error: Kopiëren mag niet!