Salarbaks steekt stokje voor overwinning Nickerie

Nickerie stevende af op een overwinning tegen de dammers van de Jongerenfederatie Wanica (Jofewa), maar Arief Salarbaks stak daar een stokje voor. Met een subliem eindspel wist hij alsnog een remise uit de bus te halen. Hierdoor eindigde de damontmoeting tussen Nickerie en Jofewa in een 5-5 gelijkspel. De groep dammers van Jofewa is met een grote delegatie in samenwerking met Stichting Caribbean Centre op weg naar Guyana. Daarbij vertoefde ze ook 2 dagen in Nickerie. Op dag 1 in Nickerie waren er twee ontmoetingen: een voor de aspiranten en eentje voor de ietwat oudere dammers.
Bij de seniorenstrijd werden er 5 partijen gespeeld. Voor Jofewa speelden Arief Salarbaks, Pradeep Hardayal, Soekhradj, Satish Chandai en Fabian Immanuel, terwijl Roy Windzak, Dennis Weels, Pirthipaal Mahabier, Rajindrakumar Jaglall en Naresh Ragho Nickerie vertegenwoordigden. Bij de eerste wedstrijd moest Chandai het onderspit delven tegen Jaglall. De laatstgenoemde zorgde hierdoor ervoor dat Nickerie een 2-0 voorsprong gaf. De tweede ontmoeting die gelijk eindigde, was die tussen Immanuel en Ragho. Deze eindigde in een remise, waardoor het rijstdistrict een 3-1 voorsprong nam. Bij derde ontmoeting wist Hardajal de stand gelijk te trekken door van Windzak te winnen (3-3). De vierde wedstrijd tussen Soekradj en Mahabier  eindigde ook in een remise. De stand kwam op 4-4.
Nu waren alle ogen gericht op de wedstrijd tussen Salarbaks en Weels. In een ontmoeting die gelijkopgaand was, kwam Weels op een riante posititie om de wedstrijd te winnen. Hij had 8 stenen tegenover 6 van Salarbaks. De goed opgekomen damlief hebbers zagen dat Weels Nickerie naar de overwinning zou duwen. Maar voormalig jeugdkampioen Salarbaks haalde toen alles uit zijn tank, en zette een formidabele prestatie neer om tenminste de wedstrijd op remise te laten eindigen. Hierdoor werd de eindstand tussen de dammers van Jofewa en Nickerie 5-5.

error: Kopiëren mag niet!