Amto verwacht boven 70% geslaagden

Het Algemeen Middelbaar Technisch Onderwijs (Amto) verwacht voor dit jaar een slagingsresultaat  van boven de 70 procent te halen. Op de vierjarige opleiding hebben 164 kandidaten deelgenomen aan het eindexamen, terwijl de tweejarige opleiding 40 examenkandidaten heeft gehad. Amto-directeur Roel Montblanc zegt dat de inhaalexamens volgende week worden afgerond. De voorlopige uitslag van het eindexamen wijst uit dat ruim 63% direct geslaagd is. Vorig jaar werd hetzelfde percentage gehaald. Na de inhaal zal het slagingspercentage mogelijk boven de 70% komen te liggen, zegt Montblanc. Het docententekort dat de instelling het vorig jaar had, is grotendeels weggewerkt. Het tekort aan vakleerkrachten is alleen nog te merken bij de praktijkvakken. Dit tekort is vooral voelbaar bij het vak Computertekenen.  Het Bureau Nijverheid Onderwijs (BNO) werkt inmiddels aan een oplossing voor dit probleem.

error: Kopiëren mag niet!