Sportzaken ondersteunt Dreamteam met sportmateriaal

Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft onlangs een compleet voetbaltenue geschonken aan de voetbalploeg Dreamteam uit Ramgoelam. Door tussenkomst van Darryl Boetoe, voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement (NJP), werd een verzoek bij het ministerie ingediend voor een tenue voor dit nieuwe team bestaande uit jongeren van Rangoe.
Voorzitter en leider van Dreamteam, Earl Kortstam, vertelt aan Dagblad Suriname hoe alles tot stand is gekomen. ‘We hadden ons ingeschreven voor de Highway Cup, wat het eerste officiële toernooi zou zijn waaraan Dreamteam zou deelnemen. Daar deze buurtploeg geen tenue had, werd Boetoe net voor aanvang van het toernooi benaderd. Boetoe, die ook uit het ressort Latour komt, stemde meteen in. Met ondersteuning van de spelerslijst en een brief, diende hij een verzoek in bij Sportzaken’, vertelt Kortstam, die zelf student Lichamelijke Opvoeding op het IOL is.
Kortstam vertelt dat het toch niet lukte om de eerste wedstrijd van de Highway Cup met het nieuwe tenue te spelen. ‘Dat deden we met geleende kleding. Maar nadat onze goede prestatie in dit toernooi in het nieuws kwam, ging alles in een versneld tempo. Binnen enkele dagen kregen we het sportmateriaal, met daarbij nog enkele voetballen, overgedragen door Boetoe’, zegt Kortstam, die de NJP-voorzitter en Sportzaken heel erg dankbaar is.
Dreamteam is een ploeg van de Ramgoelamweg, die uit veel jeugdspelers bestaat. Kortstam probeert de groep niet alleen sportief te begeleiden, maar ook discipline bij te brengen. ‘We speelden voor de Highway Cup op recreatieniveau tussen andere buurten. Maar het gaat steeds de goede kant op en  als alles goed verloopt, willen we ons aansluiten in een competitie.’

error: Kopiëren mag niet!