Vissers Johanna Margaretha bezorgd over dambreuk Moesisiekreek

Er is een dambreuk ontstaan in de Moesisiekreek. De vissers van Johanna Margaretha en Rust en Werk maken zich ongerust. Door de dambreuk gaat alle vis van deze kreek naar de Commewijnerivier. De dambreuk is een verlengstuk van een dijk, welke grenst aan het perceel van een bekende ondernemer. De vissers eisen dat de dambreuk zo gauw als mogelijk wordt hersteld. Eerder dit jaar was er een andere dambreuk ontstaan nadat Staatsolie in dit gebied activiteiten had ontplooid. Deze dambreuk werd hersteld toen de vissers hun beklag deden bij de volksvertegenwoordigers van Commewijne, Sheilendra Girjasing en Hendrik Sakimin. Zij brachten het probleem ter sprake in DNA, waarna Staatsolie ertoe overging om de dambreuk te herstellen. Nu staan de vissers weer voor hetzelfde probleem. De districtscommissaris van Commewijne, Ingrid Karta-Bink, heeft de vissers beloofd een gesprek te zullen hebben met de ondernemer om de breuk zo spoedig mogelijk te herstellen. De vissers willen ook dat de dammen, die dwars op de waterwegen zijn aangelegd, door Staatsolie worden verwijderd, omdat deze dammen alleen maar belemmerend werken.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!