Studentenvertegenwoordigers: Geen commotie onder studenten

Dion Gajadin, coördinator Studentencommissie Faculteit der Medische Wetenschappen (FMeW), en Ignaas Jimidar, coördinator Studentencommissie Faculteit der Technologische Wetenschappen (FTW), weerspreken de berichten al zou er onder de studentengemeenschap van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) beroering zijn ontstaan over het verhoogde inschrijfgeld. Gajadin: ‘op FMeW is er absoluut geen sprake van enige commotie over het verhoogde inschrijfgeld.’ De verhoging van SRD 125 is ingevoerd om twee redenen, verduidelijkt Gajadin. Ten eerste om renovatiewerkzaamheden uit te voeren aan de gebouwen van Adek en ten tweede is de verhoging ingevoerd als inflatiecorrectie.’ Volgens deze coördinator heeft de Studentencommissie zich terug kunnen vinden hierin. Als je verder wil komen in het leven, dien je te investeren in jezelf.’ Volgens Gajadin dient men de betaling van de verhoging te zien als verbetering van de kwaliteit van de studie en van de studieomgeving. ‘Dat brengt uiteindelijk verbetering van jezelf.’ Jimidar: ‘niemand verwelkomt een verhoging, maar de Studentencommissie en de studenten hebben de verhoging wel verwelkomd.’ Het is rustig op FTW, er is absoluut geen sprake van enige commotie onder de studenten.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!