Ronny Asabina: ‘Alv beslist over terugdraaien royement’

“Niet de 38 BEP-kernen van Brokopondo, maar de 200 kernen landelijk moeten beslissen over het lot van de assembleeleden Diana Pokie en Waldi Ajaiso”, zegt BEP-parlementariër Ronny Asabina. Aanstaande zondag zal het hoofdbestuur moeten luisteren naar wat de kernen van Brokopondo te zeggen hebben. Deze kernen hebben eerder in een brief aan het hoofdbestuur geëist dat het royement van Pokie en Ajaiso wordt teruggedraaid. Asabina zegt dat zo een verzoek alleen gedaan kan worden door de algemene ledenvergadering, waarin alle 200 kernen van de partij vertegenwoordigd zijn. Asabina gaat met ‘een open hart’ naar de vergadering.
De hoofdbestuursleden hebben besloten de vergadering te houden in Brokopondo Centrum. Dat geldt als een centrale plek voor alle 38 kernen van het district. “Door in te stemmen met de vergadering, willen wij deze kernen aantonen dat wij bereid zijn met hen te communiceren.” Asabina zegt dat deze kernen bewust op het verkeerde been zijn gezet met de valse informatie die verspreid is over het royement van de twee assembleeleden. “Het is naar hen toe overgebracht alsof de partij hen moedwillig brodeloos heeft gemaakt. We zullen de kernen duidelijk en omstandig informeren wat zich heeft afgespeeld in de afgelopen periode en hoe dit geleid heeft tot het royement.” De BEP-parlementariër zegt het frappant te vinden dat personen uit de 19 kernen die terugdraaiing van het royement eisen, op 25 februari 2011 hadden ingestemd  met het royeren van de twee BEP’ers.

error: Kopiëren mag niet!