NH verbetert dienstverlening met nieuwe mobiele watertank

Van rechts naar links: diensthoofd Watervoorziening Ivan Wormer, Lothar Kisoor onderhoofd Kustvlakte en Marcel Meerzorg onderhoofd Binnenland

De Dienst Watervoorziening van het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen heeft op 31 juli 2012 een nieuwe watertank in gebruik genomen. De aanzetten  tot de aanschaf hiervan zijn al bijna een jaar geleden gedaan. Helaas heeft het nog zolang geduurd voordat de tankwagen er eindelijk kwam. Maar gisteren was het dan zover dat Meerzorg/Commewijne de primeur had voor het eerste gebruik. Diensthoofd Ivan Wormer gaf aan blij te zijn dat de Dienst nu weer over een eigen waterwagen mag beschikken, zodat meerdere delen van de gemeenschap voorzien kunnen worden van water. De mobiele tankwagen komt eigenlijk precies op tijd vóór het begin van de droge tijd. Immers, het doel van de Dienst Water voorziening van NH en de SWM om iedereen van voldoende schoon drinkwater te voorzien kan niet in een handomdraai worden gerealiseerd.  Op dit moment zijn er nog niet overal waterleiding aangelegd en deze mobiele watertankwagen zal de dienst naar de gemeenschap moeten ondersteunen. Het zal landelijk ingezet worden in enkele gebieden van Commewijne, Wanica en Brokopondo. De SWM verleent ook zijn medewerking om enkele delen van Paramaribo Noord waar de voorzieningen nog niet compleet zijn te voorzien. De huidige watertank is een behoorlijke aanwinst voor de Dienst en  heeft een volume van 20 cube. Het ministerie hoopt gedurende deze droge tijd nog twee van dit soort voertuigen in gebruik te kunnen nemen.

error: Kopiëren mag niet!