Weg Veerplein vol met kraters

De weg naar het Veerplein ziet vol met kraters, waardoor automobilisten moeilijk kunnen rijden. Ook bushouders hebben moeite om hun route te onderhouden. Naast het feit dat de kraters ervoor zorgen dat hun voertuigen beschadigd raken, ontstaan er ook nog files, omdat een ieder heel erg voorzichtig rijdt om op plaats van bestemming te komen. Een van de buurtbewoners, Iwan Ramkisoen, zegt aan de krant dat de weg inmiddels al meer dan twintig jaren niet is onderhouden. ‘We hebben herhaaldelijk aan de bel getrokken en hebben zelfs brieven geschreven naar de districtscommissaris van Commewijne, maar we krijgen geen reactie.’
De buurtbewoners vragen aan de dc en het ministerie van Openbare Werken om de weg aan te pakken. De parlementariër, Shailendra Girjasing, roept deze twee instanties ook op om de weg op deze plaats te rehabiliteren. ‘Deze weg wordt dagelijks gebruikt door bijna drie duizend mensen. Auto’s ervaren problemen en er kan onder andere niet worden geparkeerd. Ik ben al vijftien jaren hier op Commewijne en nooit is deze weg aangepakt. Opeenvolgende regeringen hebben aan dit stuk van de weg niets gedaan en nu zitten de bewoners met de gebakken peren. We praten hier niet meer over gaten, maar kraters.’ Girjasing vraagt aan de minister van Openbare Werken om op te treden en prioriteit te geven aan de aanpak van de weg. ‘De bedrijvigheid hier op het Veerplein is te hoog. Op deze manier kunnen de mensen niet goed produceren’, meent hij.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!