Theo Vishnudath: ‘Jogi, hou je mond als je niets te zeggen hebt’

Als Jogi niets te zeggen heeft, laat hij maar zijn mond dichthouden, zegt NDP-assembleelid Theo Vishnudath  over Jogi’s opmerking als zou een sociale woning US$ 150.000 kosten.  VHP-parlementariër Mahinder Jogi kwam na een berekening op dat bedrag. Suriname tekende een lening voor 47 miljoen Amerikaanse dollars met de Export Import Bank van China voor de bouw van 1000 woningen. Vishnudath zegt dat het duidelijk is dat hiermee de kosten voor het opzetten van een woning op 47000 Amerikaanse dollars komt, maar hierin zijn ook inbegrepen alle kosten voor het bouwrijp maken van de grond, waarop de woningen zullen verrijzen.
Vishnudath zegt ook dat de overheid alle kosten zal aftrekken, waardoor de woningen ook echt als sociale woningen zullen worden verkocht. De woningen zullen dus tegen een veel lager bedrag worden verkocht aan het minder draagkrachtig volk. Vishnudath stelt de gemeenschap gerust en zegt dat de regering tegemoet komt aan de behoefte aan betaalbare woningen.  De NDP-parlementariër geeft aan Jogi mee dat de sociaal zwakkeren absoluut geen behoefte hebben aan een villa met zwembad en schotelantenne, waarover hij het heeft. Die kunnen wel gebouwd worden voor US$ 150.000.
Vishnudath vindt dat de VHP’er bewust het volk probeert op een verkeerd spoor te brengen met deze informatie. Hij waarschuwt de VHP’er ermee op te houden om  het volk te misleiden. De VHP heeft met de Nieuw Front-regering geen sociale woningen kunnen bouwen in de afgelopen jaren. Althans, die zijn op één hand te tellen. Daarentegen zijn de sociale woningen die de Megacombinatie  in kort tijdsbestek heeft gebouwd op Hanna’s Lust, Coronie, Commewijne en te  Tout Lui Faut duidelijk aantoonbaar. ‘Laat Jogi maar zijn mond houden en het volk rust gunnen om verder te werken aan de ontwikkeling van het land’, aldus Vishnudath.

error: Kopiëren mag niet!