Minister Sitaldien brengt bezoek aan kindermuseum Villa Zapakara

Minister Sitaldien bezocht vrijdag 27 juli kindermuseum Villa Zapakara. De minister gaf aan zeer onder de indruk te zijn van de tentoonstelling ‘Ster in de Stad’ over de miljoenenstad Bombay. Tevens zei ze dat de huidige ondersteuning voortgezet kan worden en dat er over een uitbreiding van de samenwerking gesproken kan worden. Sinds de start van het museum is er een goede samenwerking met het MINOV. Op dit moment zijn er 2 leerkrachten van het MINOV werkzaam bij Villa Zapakara. Dakaya Lenz, bedrijfsleider van Villa Zapakara, zegt dat dit voor de uitgezonden leerkrachten een meerwaarde is die ervoor zorgt dat ze gedurende de rest van hun carrière nog creatiever en interactiever met de lesstof kunnen omgaan.
Kindermuseum Villa Zapakara vindt het belangrijk dat de samenwerking met het MINOV zal groeien zodat het kindermuseum een vast onderdeel blijft van de Surinaamse samenleving. Het kindermuseum heeft in de afgelopen 3 jaar bewezen dat er een grote behoefte is aan kunst- en cultuureducatie. Een bewijs van het succes is dat de het museum tot maart 2013 is volgeboekt met schoolgroepen. Tevens is er een  wachtlijst van scholen die zich nu al hebben opgegeven voor de volgende tentoonstelling ‘de Qi van China’ die na medio 2013 van start gaat. Bij Villa Zapakara maken kinderen op een interactieve manier kennis met een andere cultuur. De werkmethodiek die bij de interactieve tentoonstellingen wordt toegepast, is een praktijkvoorbeeld van kindvriendelijke en leerlinggerichte informatieoverdracht.

error: Kopiëren mag niet!