Barbadiaan kwam speciaal naar Suriname om drugs te smokkelen

Jerome B, een Barbadiaan, kwam speciaal naar Suriname om drugs te smokkelen naar Nederland. Hij werd echter aangehouden op de luchthaven. Hij heeft advocaat Irvin Kanhai in de arm genomen. De advocaat verzocht de kantonrechter om de verdachte psychologisch te laten onderzoeken. Dit, omdat de verdachte tegenstrijdige verklaringen heeft afgelegd bij de politie. De magistraat gaf te kennen dat bij het doornemen van het dossier zij niets vreemds had opgemerkt. “De laatste tijd is het zo dat wanneer drugkoeriers worden aangehouden, zij een heel korte verklaring bij de politie afleggen”, merkte de rechter op. Zij wees het verzoek van de raadsman af. De verdachte heeft verklaard dat hij in Barbados via een vriend benaderd was geworden om drugs te transporteren. Ene S. had hem in Suriname het verboden spul verstrekt.
Op de luchthaven viel Jerome door de mand. In zijn bagage werd een behoorlijke hoeveelheid cocaïne aangetroffen. De verdachte gaf aan dat hij bij een succesvolle deal US$ 10.000 zou ontvangen. Bij de politie had hij verklaard dat hij Euro 7.000 zou ontvangen. Ter terechtzitting kwam Jerome terug op zijn verklaring en verklaarde dat hij in Suriname in de goudvelden door S. was benaderd. Jerome gaf aan dat hij naar Suriname was afgereisd, omdat er in Barbados geen werk is. Hij vernam dat in Suriname het werk in de goudvelden goed betaald is. In de velden  had hij van S. de coke gehad. Jerome blijft tot 12 oktober aangehouden. Op die dag zal het Openbaar Ministerie haar strafvoorstel presenteren en eventueel zal de raadsman voor zijn cliënt pleiten.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!