Jonge sporters ontsteken vlam op magische avond

De openingsceremonie van de Olympische Spelen was een groots spektakel met de historie van Groot-Brittannië als rode draad. In het Olympisch Stadion in London werd een enorme show opgevoerd waar 80.000 toeschouwers live getuige van waren. Het hele spektakel heeft zo’n 35 miljoen euro gekost. Met een meer dan drie uur durende ceremonie met tal van topartiesten en
ludieke momenten werden de Spelen geopend. Regisseur Danny Boyle, onder meer bekend van de film Slumdog Millionaire, haalde alles uit de kast. Het veld van het Olympisch Stadion was omgetoverd tot een levend decor met boerderijen, schapen koeien, akkers en weiden. Er was veel ruimte voor theater en dans, maar ook muziek. Zo speelde de band Arctic Monkeys meerdere nummers, net als Sir Paul McCartney. De Britse Tour de France-winnaar Bradley Wiggins luidde, in een geel shirt, de bel als teken dat de ceremonie kon beginnen. Daarna kwamen onder andere James Bond en Mr. Bean ruimschoots aan bod. Een groot deel van de atleten kwam onder
aanvoering van een vlaggendrager het stadion binnen. Koningin Elizabeth verklaarde de Spelen officieel voor geopend.

error: Kopiëren mag niet!