Braziliaanse moordverdachte Manoelzinho aangehouden

Ferreira Manoel Moura alias Manoelzinho, na zijn aanhouding

De vuurwapengevaarlijke Braziliaanse moordverdachte Manoelzinho is gisteren aangehouden in een hotel in Macapa, de hoofdstad van de Braziliaanse stad Amapa, dichtbij de zuidergrens van Suriname. Dit meldt de website Fransinsuriname. Hoewel men nog een beetje twijfelt, is het zo goed als zeker dat het om de gevaarlijke moordenaar gaat. Samen met hem is nog een man en een vrouw gearresteerd. De politie van Amapa gaf een korte statement: ‘Hij is vanmorgen aangehouden. Hij is hier.”
De aanhouding zou betekenen dat Manoelzinho binnen 1 maand 200 km te voet zou hebben afgelegd door het bos en met 120 militairen die hem achtervolgden. Tot nu toe is het nog onbekend hoe het de bende is gelukt om over de grens te gaan. Volgens enkele berichten zou de man zijn aangehouden bij het oversteken van de Oyapokrivier tussen Frans-Guyana en Brazilie. Andere berichten zeggen juist dat de arrestatie is gebeurt nadat de bende twee dagen lang is achtervolgt door de politie. Manoelzinho werd ook in Suriname en Brazilie gezocht voor moord, geweld en roof. Hij zou meer dan 10 moorden op zijn naam hebben. Maar hij was het meest gezocht in Frans-Guyana waar hij vorioge maand 2 militairen in een helicopter doodschoot tijdens een Harpie opératie. In Suriname schoot niet lang geleden een landgenoot dood aan de Masonstraat te Tourtonne. Hierna vluchtte hij het bos in en maakte het Lawa- en Drietabikigebied onveilig.
Het onderzoek is nog gaande, maar nu al reizen er vragen van waar de overige 5 bendeleden zijn. Ze hadden vermoedelijk 100 kilo goud buitgemaakt, waar is dat. Waar hebben ze de zware machinegeweren bewaard die ze bij zich hadden bij het neerknallen van de Franse helicopter.

error: Kopiëren mag niet!