Garage op openbare weg

De buurtbewoners van de Graderweg te Waldeck, vlak achter het politiebureau, worden al jaren geconfronteerd met een geïmproviseerde garage van zinkplaten op de openbare doodlopende weg. Er is nooit hiertegen opgetreden. Dagblad Suriname sprak met een der buurtbewoners, die uit vrees voor rancune anoniem wenst te blijven. ‘Want die man scheldt behoorlijk veel uit wanneer je hem wat zegt. Hij vloekt ook en wil vechten.’ De situatie is voor de zoveelste keer aangekaart bij de bestuursdienst. Er is toegezegd dat men gaat optreden.
De buurtbewoner vertelt verder dat een der bewoonsters, die vlak achter de man woonachtig is, frustreert van het probleem. ‘Ze kan haar huis niet binnenkomen en uitgaan. Zij moest zelf een andere inrit aanleggen.’
De persoon die het bouwsel heeft opgezet, is buschauffeur. Hij verzamelt ook karkassen van bussen. Ook houdt hij geen rekening met de buurtbewoners bij het parkeren van zijn wagens op de weg. Hij plaatst deze vlak voor de inritten van zijn buren. Door al het grof vuil heeft de buurt last van ratten en awari’s.
Dagblad Suriname maakte ook contact met de districtscommissaris van Nickerie, Wedperkash Joeloemsingh. Die gaf mee dat de perceelkaart van de burger bekeken moet worden. Indien mocht blijken dat het stuk terrein aan de Staat toebehoort, zal  de garage verwijderd worden. De dc wilt echter niet vooruitlopen op zaken.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!