Man reed 29 jaar zonder rijbewijs Krijgt 2 jaar cel

Roël Derby reed bijkans 29 jaren zonder rijbewijs. Op een voor hem ongelukkige dag veroorzaakte hij recentelijk een aanrijding. Het slachtoffer heeft letsels aan het been opgelopen. De kantonrechter heeft Derby tot 2 jaar cel veroordeeld. Naast de aanrijding heeft de verdachte de maximale snelheid overschreden. In plaats van 40 km/u heeft hij met een snelheid van 50-60 km/u over de weg gereden. De magistraat heeft bij de bepaling van de strafmaat onder de aandacht gebracht dat het slachtoffer nog niet goed kan lopen. De rechter heeft geen boete opgelegd, omdat de raadsman in zijn pleidooi betoogde dat de verdachte alle financiële kosten heeft betaald. In deze zaak had het Openbaar Miniserie 2½ jaar gevorderd. De rechter is afgeweken bij de strafoplegging en veroordeelde Derby tot 2 jaar gevangenisstraf met aftrek. De rechter gaf de veroordeelde het advies om na zijn detentie alsnog te proberen zijn rijbewijs te halen. Derby blijft aangehouden.
Saskia Bandhan    

error: Kopiëren mag niet!