Halskettingdief moet nog twee maanden brommen

De kantonrechter heeft gisteren uitspraak gedaan in de zaak tegen Kishan Banwari. Op 12 juli heeft het Openbaar Ministerie (OM) zijn strafvoorstel gepresenteerd. Het OM achtte het wegmaken van een halsketting wettig en overtuigend bewezen. Banwari heeft het feit volgens de officier samen met zijn mededader Orpheo gepleegd. Omdat er geen wettig en overtuigend bewijs was tegen zijn medeverdachte eiste het OM vrijspraak. Tegen Banwari had de vervolgingsambtenaar een straf geëist van 12 maanden waarvan 4 voorwaardelijk met aftrek en een proeftijd van 3 jaar.
De advocaat van Banwari verzocht de rechter om vanwege gebrek aan wettig en overtuigend bewijs, zijn cliënt vrij te spreken. Volgens de raadsman had zijn cliënt een T-shirt met zijn medeverdachte geruild, omdat hij was gaan voetballen.
Orpheo was eerder op vrije voeten gesteld. Zijn advocaat was het eens met het voorstel van de officier van justitie namelijk vrijspraak. De magistraat heeft Orpheo gisteren van de gehele tenlastelegging vrijgesproken. Met betrekking tot Banwari achtte de rechter het feit wel bewezen. Zij veroordeelde Banwari tot een celstraf van 12 maanden waarvan 5 voorwaardelijk met aftrek en een proeftijd van 3 jaar. Banwari heeft nog bijkans 2 maanden te gaan.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!