Rijstmagnaat Shyam Guptar integraal vrijgesproken voor drugssmokkel

De rechtszaak tegen de rijstmagnaat, Shyam Guptar, is door kantonrechter Anand Charan afgelopen vrijdag afgesloten middels het doen van een uitspraak. De magistraat heeft Guptar integraal vrijgesproken voor drugssmokkel, zoals dit aan hem in het Derde Kanton ten laste was gelegd.  De drugs werd aangetroffen in een van de schepen in Portugal, waarin de rijstmagnaat zijn goederen transporteerde. Het Openbaar Ministerie had 4 jaar celstraf gevorderd voor de drugssmokkel. Naast dit feit was aan de verdachte in het Tweede Kanton bezit van een vuistvuurwapen, welke niet gedekt was door een vergunning, ten laste gelegd. Hiervoor veroordeelde de kantonrechter hem conform de eis van het OM tot 3 maanden voorwaardelijke straf.
In een onderhoud met Dagblad Suriname gaf Guptar aan dat zijn raadslieden  reeds eerder,  vooruitlopend op het vonnis,  in Nederland bezig waren schriftelijk de claims voor te bereiden, conform  de P&I insurance polisvoorwaarden, om aldus gelijk  na betekening van het vonnis in actie te komen. “Ik  ben van eveneens plan  een persconferentie te beleggen om mijn naam ‘nationaal en internationaal’ te zuiveren en zo mijn zakelijk netwerk te informeren”, zei de rijstmagnaat tot slot.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: