CSV en Rukhmania 1 aan kop in Aspiranten Interclubschaakcompetitie

Afgelopen zondag maakte de Surinaamse Schaakbond een aanvang met de Aspiranten Interclubcompetitie 2012 in Stichting Prasoro. Aan deze competitie nemen beginnende schakers tot 14 jaar deel en er wordt in teamverband gespeeld op 7 borden. Er hebben zich voor deze competitie 8 teams aangemeld. Nieuw in deze competitie zijn de teams van Stibula en Welgelegen waar schaakinstructeur Frank Lo Kim Lin goed werk verricht. De volgende speeldagen zijn op zaterdag 28 en zondag 29 juli a.s. waarna de prijzen direct zullen worden uitgereikt aan de winnaars.
Op de eerste speeldag won in de eerste ronde Rukhmania 1 van Rukhmania 2 met 6-1, Welgelegen 1 versloeg Welgelegen 2 met 6,5 – 0,5. Met dezelfde cijfers won CSV van Welgelegen 3, terwijl Caissa met 7-0 Stibula inblikte. In de tweede ronde versloeg Caissa met 5-2 Rukhmania 2, Welgelegen 2 was met 4,5 – 2,5 sterker dan Welgelegen 3. CSV versloeg Stibula met 6-1 en Rukhmania 1 won met 6,5 – 0,5 van Welgelegen 1. Na 2 speeldagen zijn CSV en Rukhmania 1 de koplopers met 4 punten.
 

error: Kopiëren mag niet!