Bond AZP in beraad met CLO over megasalaris nieuwe directeur

De Algemene Bond van Personeel bij het Landsbedrijf Academisch Ziekenhuis (Abplaz) blijft bij zijn standpunt. De bond vindt het salaris van de nieuwe directeur ongekend hoog en is hierover in beraad met de vakcentrale CLO. Maurits Blackson, secretaris van de Abplaz, zegt dat de ontstane situatie onder de personeelsleden ongewijzigd blijft. Zij vinden het salaris dat de directeur zal ontvangen onacceptabel hoog. Zowel de bond als de personeelsleden vinden dat het niet kan dat zij gebonden blijven aan een ambtenarensalaris, terwijl de nieuwe directeur ongeveer SRD 60.000 zal verdienen. Er heerst grote ontevredenheid onder de personeelsleden. Hoe dat verder zal aflopen, zal in samenspraak met de CLO nagegaan worden, zegt Blackson. Vooralsnog is de bond niet in de positie gebracht om actie te voeren. De secretaris hoopt dat men zal inzien dat de toekenning van zo een hoog salaris geen werkbare situatie is, maar dat het juist demotiverend werkt op de rest van het personeel. Dit moet voorkomen worden, omdat de zorg uiteindelijk hieronder zal leiden.

error: Kopiëren mag niet!