BEP zeer optimistisch over verkiezingen 2015

Het hoofdbestuur van BEP is zeer optimistisch over de verkiezingen van 2015. Dit, ondanks het feit dat de partij de samenwerking met A Combinatie heeft verbroken en de parlementariërs Waldi Ajaiso en Diana Poki en ex-minister Linus Diko van Regionale Ontwikkeling heeft geroyeerd. “Wij hebben de juiste correcties doorgevoerd, bewezen dat wij principieel zijn en dat zal maken dat meerdere mensen de partij zullen aanhangen. Binnen A Combinatie ontbrak zowel met Seeka als Abop het partnerschap. Wij faciliteren ze niet meer om ons te benadelen; als mensen door willen gaan met hun negatieve praktijken tegen BEP, laten ze dat doen op eigen houtje”, aldus BEP-voorzitter Caprino Alendy.
Alendy neemt het politieke analisten en staatsrechtgeleerden kwalijk dat zij het terugroepen van Poki en Ajaiso dictatuur van het partijbestuur noemen. Deze zouden zich niet genoegzaam hebben laten informeren. Staatsrechtgeleerde Sam Polanen heeft in de media verklaard dat hij wat Poki en Ajaiso is overgekomen, ondemocratisch vindt. Polanen vindt niet dat het BEP-hoofdbestuur het recht heeft de parlementariërs terug te roepen, omdat het niet is bewezen dat iedereen die op de ex-DNA-leden heeft gestemd, BEP’ers zijn. “De politieke analisten en rechtsgeleerden praten over theoretische zaken, echter ligt het praktische daar”, aldus Alendy. Hij brengt in herinnering dat de motie tot het royeren en later terugroepen van Poki en Ajaiso is gekomen uit het ressort van de ex-parlementariër Poki.
De realiteit is volgens Alendy dat niet het hoofdbestuur, maar de algemene ledenvergadering, die het hoogste orgaan is binnen de BEP, Poki en Ajaiso heeft geroyeerd. “De alv zal nimmer een besluit nemen dat zal leiden tot ondergang van de partij”, zegt Alendy reagerend op uitspraken van Poki als zou BEP in 2015 de rekening gepresenteerd krijgen. Zowel Poki als Ajaiso zal, zoals het BEP-hoofdbestuur weet, aanhang hebben. Echter zal dat geen noemenswaardige impact hebben op de partij bij de verkiezingen van 2015. Integendeel heeft de partij informatie dat BEP-leden en niet BEP-leden het royeren van Diko, Ajaiso en Poki en het verbreken van de samenwerking met A Combinatie goede correcties vinden hetgeen reden genoeg voor hun is om de partij te blijven aanhangen of om aansluiting te zoeken. De BEP heeft bij de verkiezingen van 2010 vier DNA-zetels in de wacht gesleept. “Wij zijn over de verkiezingen van 2015 zeer optimistisch.”

error: Kopiëren mag niet!