Miranda Lyceum beste in voj-/vos-scholendamtoernooi

Mr. Dr. J.C. de Miranda Lyceum is winnaar geworden van het eerste voj-/vos- scholendamtoernooi. Op de A.T. Calorschool werden deze kampioenschappen gehouden. Hiernaast was er een open scholierendamkampioenschap, dat door Natin-student Hesdy Bannavo werd gewonnen. Parlementariër Melvin Bouva verrichtte de openingszet, collega Asiskumar Gajadien sloot het toernooi af.
Elf scholen bekampten elkaar volgens het knock-outsysteem. Uiteindelijk werd Lyco-1, onder aanvoering van jeugddamkampioen Arief Salarbaks, de kampioen. Het semikampioenschap ging naar Jofewa, die een combinatieteam vormde van de scholengemeenschap Wanica. Derde werd De Lima, een combinatie van scholengemeenschap Zorg en Hoop. Het Natin werd vierde.
In het open scholieren kampioenschap werd Hesdy Bannavo van Natin kampioen, terwijl zijn schoolgenoot Raza Shek tweede werd. Op de derde plaats eindigde Jareo Leonar van de Shri Ramschool. Ook hier werd volgens het knock-out systeem gespeeld.
De organisatie werkt ernaartoe dat in 2013 meer scholen deelnemen. De bedoeling is dat er aparte toernooien komen voor de voj- en vos-scholen. Scholen die volgend jaar willen deelnemen, kunnen technische ondersteuning genieten van onder anderen initiatiefnemer Johannes Alfaisi.
Tijdens deze scholenkampioenschappen was er ook een bijzonderheid. Federatiemeester Gerson Bendt, die reeds 4 keer nationaal kampioen is geworden, speelden een damsimultaanseance tegen maar liefst 50 dammers. Hij won alle partijen binnen 3 uren. Dit is voor zover bekend een record voor Suriname.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: