Streekziekenhuis Nickerie noteert stijging diarreegevallen

Het Streekziekenhuis Nickerie heeft in de afgelopen dagen een stijging van diarreegevallen waargenomen. Tientallen kinderen zijn behandeld met diarree. De coördinator van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), Antonius Winter, zegt dat het BOG gelijk is gestart met een onderzoek. Een groep deskundigen is vanuit het BOG gisteren vertrokken richting Nickerie. Winter zegt dat het bij hen nog onduidelijk is wat de oorzaak is. “Wij weten niet of de infectie is verspreid door voedsel, water of onhygiënische situaties. Hij zegt niet op zaken vooruit te willen lopen, maar gewoon het onderzoek af te wachten.
Premdew Lachman, RGD-coördinator Nickerie, zegt dat gelijk nadat hij ervan hoorde, hij contact opnam met de verschillende RGD-poli’s. Het blijkt dat er wel mensen met diarree zijn behandeld op de poli’s, maar niet als zodanig dat men zich zorgen zou moeten maken. Volgens hem zijn de patiënten rechtstreeks naar de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis gegaan, waardoor er plots een drukte werd opgemerkt. Lachman zegt dat hij na het weekend een duidelijker beeld zal hebben van de situatie.

error: Kopiëren mag niet!