Minister Blokland geeft uitvoering aan Gezondheidszorgbeleid 2012-2016

Op het ministerie van Volksgezondheid heeft minister Michel Blokland de Commissie Voorbereiding Huisartsen Opleiding (CVHO) geïnstalleerd. Een van de punten in het Gezondheidszorgbeleid 2012-2016  van Blokland was het ontwerpen van een plan om te geraken tot de vestiging van een opleiding tot huisarts in Suriname. Met de instelling van de CVHO heeft de bewindsman zijn beleidsvoornemens hieromtrent gerealiseerd. Deze nieuwe commissie zal voor het komende collegejaar de opleiding tot huisartsen moeten voorbereiden.
De commissie heeft als voornaamste taak het voorbereiden van de introductie van het vak huisartsgeneeskunde binnen het nieuwe curriculum voor de opleiding tot basisarts aan de Faculteit der Medische Wetenschappen in Suriname. De commissie heeft verder tot taak het treffen van voorbereidingen om te geraken tot een vakgroep huisartsengeneeskunde, die de inhoud en uitvoering van het onderwijs zal coördineren, en het aangeven van eventuele randvoorwaarden die de continuïteit en kwaliteit van de huisartsgeneeskunde kunnen garanderen.
Voor de opleiding zullen artsen met ervaring na een selectie getraind worden voor een periode van 6 maanden om les te geven op de huisartsenopleiding. Deze opleiding duurt een jaar. Voortaan zullen basisartsen studenten na hun 6e jaar op het Medisch Wetenschappelijk Instituut als ze huisarts willen worden geen jaar meer hoeven mee te lopen met een ervaren arts. Zij kunnen voor de periode van een jaar de opleiding tot huisarts volgen op het Huisartsen Opleidingsinstituut.
In de raad hebben zitting: voorzitter drs. E. Wong Chung (Vereniging van Medici in Suriname), dhr. A. Meye (Vereniging van Medici in Suriname), dhr. J. Goedschalk (Vereniging van Medici in Suriname), dhr. R. Brohiem (ministerie van Volksgezondheid), mw. A. Gangadin (ministerie van Volksgezondheid), mw. M. Dubois (ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling) en dhr. R. Bipat (Faculteit der Medische Wetenschappen van de Anton de Kom Universiteit van Suriname).

error: Kopiëren mag niet!