SPI-directeur tevreden met slaagresultaten BVF II en AVF II

De 26 examenkandidaten van Beroepsvormende Fase II (BVFII) van het Surinaams Pedagogisch Instituut (SPI) hebben gisteren hun einduitslag gehoord. Van de 26 studenten zijn 14 (53.9%) direct geslaagd, 6 studenten (23.1%) hebben een herkansing, 1 student (3.8%) heeft herexamen en 5 studenten (19.2%) zijn afgewezen. Het vorige schooljaar was volgens SPI – directeur Randjiet Jhagroe 54.1% direct geslaagd. ‘Er is een kleine terugval van 0.2%.’ Wat Jhagroe toch goed stemt, is dat er dit schooljaar minder studenten zijn afgewezen. Het vorig schooljaar was 27.0% direct afgewezen. Na het herexamen en de herkansing hoopt de directeur tussen de 75 % en 80% geslaagden te hebben. Jhagroe zegt dat er ook dit schooljaar enkele motivatiebijeenkomsten zijn gehouden voor de examenkandidaten om het maximale uit ze te halen. ‘Al pratende en dwingende is het gelukt om te blijven in de buurt van het vorige jaar’, zegt Jhagroe. Studenten die BVFII hebben afgerond, mogen onderwijzen in de bovenbouw (klasse 3 tot en met 6 van de glo).
Ook de 164 examenkandidaten van Algemeen Vormende Fase (AVF) van het SPI hebben gisteren hun examenuitslag gehad: 55 studenten (35.5%) zijn direct geslaagd, 61 studenten (37.2%) hebben herexamen, 1 student (0.6%) heeft inhaal en 47 studenten (28.7%) zullen weer de klas moeten overdoen. Het vorige schooljaar was 26% direct geslaagd en 45% direct afgewezen. Studenten die AVF afronden, gaan meestal weg weet Jhagroe uit de statistieken. Het AVF – diploma is gelijkgesteld aan het havodiploma en de studenten kunnen naar het schakeljaar Adek, IOL of het AHKCO. Slechts een groepje kiest ervoor om naar BVF te gaan.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!