Recidivist krijgt negende vonnis op zijn naam

Duncan Nijhove, die reeds acht keren is veroordeeld, gaat dit keer voor feitelijk zes maanden achter slot en grendel. Nijhove heeft zich schuldig gemaakt aan mishandeling en bedreiging. De verdachte kreeg een woordenwisseling met zijn neefje. Een buurvrouw die dit alles waarnam, ging naar de verdachte om te bemiddelen. De verdachte bedreigde zijn buurvrouw. Hij deed de uitlating dat hij haar familieleden zou kappen. Ook zou hij iemand hebben mishandeld. De vervolgingsambtenaar achtte beide feiten op grond van de eigen verklaring van de verdachte wettig en overtuigend bewezen. Het Openbaar Ministerie eiste een straf van 10 maanden met aftrek en een proeftijd van 3 jaar. Advocaat Kries Bhoendie, die de verdachte bijstaat, betoogde dat de verdachte een onderdeel had geleend aan de zoon van zijn zus. Hierdoor ontstond er op een gegeven moment mot tussen de verdachte en de jongen. De raadsman gaf aan dat Nijhove een drugsverslaafde is. De advocaat verzocht de rechter om een mildere straf te willen opleggen.
Rechter Albert Ramnewash achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. Nijhove is al 35 jaar verslaafd aan drugs. Bij de politie gaf hij aan dat hij geen vaste woon-  en verblijfplaats heeft. Hij gaf ook aan dat hij geen baan heeft. Op de zitting kwam de verdachte terug en hield de rechter voor dat hij het verhaal had verzonnen. Zijn moeder heeft wel een woning voor hem achtergelaten aan de Kasabaholoweg. Het laatste vonnis van Nijhove is van 1999. De magistraat veroordeelde de verdachte tot een celstraf van 12 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk met aftrek en een proeftijd van 3 jaar. De magistraat merkte op dat Nijhove voor 12 maanden is veroordeeld, maar dat de 6 maanden nog op hem staan te wachten. Hij mag dus niet meer in de fout gaan.
Saskia Bandhan     

error: Kopiëren mag niet!