Politiek sloeg Peltophorumlaan steeds over

De Peltophorumlaan, een zijstraat van de Cassialaan te Houttuin, is steeds om politieke reden niet geasfalteerd geworden. De overige zijwegen van de Cassialaan zijn wel geasfalteerd. Volgens de minister van Openbare Werken, Ramon Abrahams, spelen politieke kleur, ras en cultuur bij hem geen rol. In gebieden waar er hoognodige infrastructurele werken verricht moeten worden, is deze minister te vinden. Abrahams gaf gisteren samen met districtscommissaris Rawien Jiawan van Wanica en DNA–lid Charles Pahlad het startsein voor de asfaltering van de 1.5 km lange Peltophorumlaan. De minister haalde aan dat zij thans bezig zijn om hun beloftes in te lossen. Volgens de minister is met dit project een lang gekoesterde wens van Pahlad in vervulling gegaan. De bewindsman deed gisteren vooral een oproep aan de weggebruikers om deze straat, nadat het geasfalteerd is, niet als racebaan te gebruiken. Abrahams besloot zijn rede door aan te geven dat dit niet het laatste project is voor Wanica.
Pahlad gaf gisteren aan de aanwezige buurtbewoners mee om niet steeds te wachten op de overheid, maar ook zelf de handen uit de mouwen te steken. Zo werd door Pahlad aan de buurtbewoners zowel in het Sarnami als in het Surinaams gevraagd om hun eigen in – en uitritten, de bermen voor hun woning en de lozingen te onderhouden. Districtscommissaris Rawien Jiawan ondersteunde Pahlad hierin.
De asfalteringswerkzaamheden zullen uitgevoerd worden door Caremco. Aannemer Pahlad verzekerde de minister dat de werkzaamheden eind september opgeleverd zullen worden. Buurtbewoner Satram gaf in gesprek met Dagblad Suriname te kennen dat de Peltophorumlaan bij de minste en geringste regenval in een modderpoel verandert. De man heeft dwars door zijn perceel een verbindingsweg aangelegd naar de Martin Luther Kingweg om niet te ploeteren in de modder. De buurtbewoners zijn heel blij dat zij straks uit hun lijden zijn gehaald.
Widjai Ganesh
 

error: Kopiëren mag niet!