‘Hoofdrekenen was moeilijk’

Het vak Hoofdrekenen heeft gisteren, de eerste dag van de glo–toets, veel zesdeklassers ‘hoofdbrekens’ gegeven. Dagblad Suriname bezocht gisteren enkele lagere scholen en sprak met enkele zesdeklassers na de toets. In koor gaven zij te kennen dat Hoofdrekenen moeilijk was. De vakken Stillezen en Aardrijkskunde waren volgens de leerlingen wel te maken. Voor vandaag hebben de zesdeklassers de vakken Redactie & Cijferen en Geschiedenis.
72 zesde klassers van de Ramanand Sewbaranschool hebben gisteren vol frisse moed deelgenomen aan de glo–toets. Volgens schoolhoofd Gayetrie Bharose – Mangre hadden vorig schooljaar evenveel leerlingen deelgenomen aan de toets. Bharose–Mangre zegt dat de zesde klas leerlingen redelijk hebben gewerkt met de repetities. Voor wat de voorbereiding naar de toets betreft, zegt het schoolhoofd dat er veel geoefend is met oude toetswerken. ‘Daarnaast hebben wij de leerlingen steeds gemotiveerd om goed te werken bij de repetities.’ Bharose – Mangre zegt dat aan de leerlingen is meegegeven om na elke toetsdag het thuis rustig aan te doen. ‘Het heeft geen zin om nu alles in te oefenen.’ Het vorige schooljaar kende de Ramanand Sewbaranschool bijkans 70% geslaagden.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!