Centrale registratie scholieren in september

De centrale registratie voor leerlingen die geen plaats hebben gevonden op een school, vindt in de tweede week van september plaats, zegt onderwijsinspecteur Lucien Cruden desgevraagd aan Dagblad Suriname. Op 12 september worden de glo-leerlingen geregistreerd, 13 september is het de beurt aan de voj-leerlingen en op 14 september hebben beide categorieën leerlingen de gelegenheid zich in te schrijven op het centrale meldpunt op de George Asinschool. De centrale registratie had tot 2011 een record aantal aanmeldingen van boven de 1000 leerlingen, die geen plaats hadden gevonden op een glo- of voj-school. Vorig jaar introduceerde het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) het voor-aanmeldingsproject en de scholenregistratie in de kinderrijke gebieden. Dit had tot gevolg dat de meeste leerlingen tijdens de reguliere inschrijvingsperiode een plek vonden op een school. De centrale inschrijving had in 2011daardoor aanmerkelijk minder geregistreerden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: