Advocaat vraagt vrijspraak en ontslaan van rechtsvervolging in roofmoordzaak

Advocaat Raoul Lobo verzocht rechter Maytrie Kuldipsingh om een van zijn cliënten te ontslaan van alle rechtsvervolging en de andere cliënt vrij te spreken. Beide mannen worden verdacht van roofmoord. Het Openbaar Ministerie, toen vertegenwoordigd door Lydia Ravenberg,  had 4 jaar celstraf tegen Marvin en 6 jaar tegen Donovan geëist. Het OM achtte roofmoord tegen Donovan wettig en overtuigend bewezen. Hij had de fatale steek aan het slachtoffer toegebracht. De verdachte Marvin had ook zijn bijdrage geleverd tijdens de daad. De officier achtte medeplichtigheid tegen hem bewezen.
De raadsman gaf aan dat Donovan uit noodweer had gehandeld. Hij had zichzelf verdedigd. Volgens de raadsman was het slachtoffer met een mes gekomen. Hij had de verdachte aangevallen, met het eindresultaat de dood van het slachtoffer. De magistraat stelde deze zaak uit naar een extra zittingsdag. Op 7 augustus zullen de verdachten de gelegenheid krijgen om hun laatste woord te voeren en eventueel zal de magistraat op die dag uitspraak doen. Beide verdachten blijven in voorarrest.
Saskia Bandhan       

error: Kopiëren mag niet!