Caravan-trainer Ramkisoen: ‘Ongeslagenreeks was de grootste motivatie voor mijn spelers’

De indrukwekkende ongeslagenreeks was de grootste motivatie van de Caravan-spelers in elke wedstrijd voor de volle 100% te gaan. Caravan is met de laatste 4-2 overwinning op SV Flora al 30 wedstrijden ongeslagen in welke competitie dan ook. De laatste keer dat deze ploeg een wedstrijd verloor, was op 13 november 2011. Dat was de tweede speeldag in de competitie van de LSO, toen FC ADO met 3-2 van haar won. Volgens coach Edmund ‘Mohan’ Ramkisoen was de drang om ongeslagen te blijven heel groot bij de jongens. ‘Na elke overwinning of gelijkspel waren de jongens erop gebrand om ook de volgende wedstrijd ongeslagen te blijven. De telling werd steeds bijgehouden. Zo kwamen ongeslagenwedstrijd nummer 22, 23, 24, 25…..enz. bij. Totdat we nu op 30 zijn beland’, geeft de coach aan. Caravan is zondag gepromoveerd naar de SVB Eerste klasse, door poule K van de finaleronde van het Lidbondentoernooi te winnen.
Ramkisoen vond het 7de SVB/Integra Port Services Lidbondentoernooi een heel spannend toernooi. Op enkele incidenten na die niet leuk zijn voor het voetbal, was in voetballend opzicht alles oké. ‘Ik had niet verwacht dat we de topsectie zouden halen. Ik wist wel dat we het voetbalvermogen hadden om ver te komen in dit toernooi. Maar ik had echt niet gedacht te promoveren, want er waren een aantal andere ploegen die ook het vermogen hadden om de Eerste klasse te bereiken. Het is een toernooi en als je een of twee wedstrijden verliest, ben je weg. Maar het is toch goed afgelopen met ons’, zegt hij.
Tot nu toe vond trainer Ramkisoen elke fase van het afgelopen seizoen moeilijk. ‘Toen we in de finaleronde van de competitie bij de LSO zaten, wisten we niet of we als kampioen of semikampioen het Lidbondentoernooi zouden ingaan. Of dat zelfs helemaal niet. In de poulefase van het Lidbondentoernooi was het ook moeilijk, alsook de kruisfinales. In de finaleronde kon je ook niet zeggen van: ‘Ik win van iedereen’.’
Of Ramkisoen bij Caravan in de Eerste klasse zal blijven, weet hij niet. Naast Caravan is hij ook de trainer van Eersteklasser Takdier Boys. ‘Je kan niet twee clubs in dezelfde competitie trainen. Ik moet een keuze maken. Daarvoor wil ik even tijd hebben. Bij deze vraag plaats ik een groot vraagteken, want de situatie is veranderd met mijn schorsing’, zegt de coach, die afgelopen week voor 6 maanden is geschorst door het SVB Tuchtcollege, omdat hij in de hoedanigheid van trainer van Takdier Boys zich had laten gaan in de laatste competitiewedstrijd in de SVB Eerste klasse. ‘Langs deze weg wil ik het tuchtcollege van de SVB, onder leiding van Karel Zeefuik, bedanken dat het me de gelegenheid heeft geboden om Caravan wel te coachen ondanks mijn schorsing.’ Ramkisoen zou door de SVB in alle hoedanigheden in SVB-verband geschorst worden. Nadat de trainer het college vroeg om de bijkomende straf kwijt te schelden, stemde het college toe.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: