Ecuador brengt officieel werkbezoek aan Suriname

Een 12 man sterke delegatie van de Republiek Ecuador brengt voor het eerst een officieel werkbezoek aan de Republiek Suriname. Aan het hoofd van deze delegatie staat de Ecuadoriaanse minister van Buitenlandse Zaken Z.E. Ricardo Armando Patiño Aroca. De delegatie wordt op dinsdagavond, 17 juli verwacht in Suriname en vertrekt op woensdag, 18 juli naar ons buurland Guyana. Er zullen op verschillende niveaus gesprekken gevoerd worden, voornamelijk op het gebied van regionale integratie en multilaterale relaties waaronder klimaatsverandering, democratie binnen  de Veiligheidsraad bij de Verenigde Naties en de Oregon  Education Associaton (OEA’S Reform). Verder zullen beide landen gesprekken voeren over samenwerking op het onderwijsvlak, met het doel te geraken tot  een kennis uitwisselingsprogramma. Betrokken zullen worden docenten en studenten uit beide landen. Vervolgens zal diepgaand gesproken worden over afzetmogelijkheden van producten, afschaffing van de visumplicht voor houders van Dienst- en Diplomatieke paspoorten en over cultuur. De  volgende ministeries die tijdens deze vergadering vertegenwoordigd zullen zijn,  zijn Transport Communicatie en Toerisme, Natuurlijke Hulpbronnen, Onderwijs en Handel en Industrie.
Achtergrond
Een belangrijke economische activiteit van Ecuador  is het toerisme. De landschappen van de Andes, de indiaanse bevolking, de stranden, het regenwoud en de Galápagoseilanden zijn belangrijke toeristische attracties. De gemiddelde groei van het aantal toeristen ligt op dit moment op ongeveer 10% per jaar.

error: Kopiëren mag niet!