Twee jaar gevorderd tegen drugshandelaar

Het Openbaar Ministerie heeft 2 jaar celstraf geëist tegen Steffens R. De verdachte heeft zich vermoedelijk schuldig gemaakt aan de Wet op verdovende middelen. De vervolgingsambtenaar achtte verkoop en bezit wettig en overtuigend bewezen. Tijdens de huiszoeking bij de verdachte werden XTC-pillen en 8 kilo hasj aangetroffen. Steffens heeft nu bijkans 3½ maand in voorarrest gezeten. De verdachte heeft twee advocaten in de arm genomen. Beide raadslieden hebben voor vrijspraak gepleit. De verdediging is meer op het scheikundig onderzoek, het cautieverzuim, de huiszoeking en de fouillering ingegaan.
Volgens de raadslieden heeft de politie geen cautieplicht in acht genomen tegenover de verdachte. Met betrekking tot de huiszoeking zijn de advocaten van mening dat de politie het bewijs onrechtmatig heeft verkregen. Het scheikundig onderzoek van de XTC-pillen is ondeugdelijk, omdat de verboden stof niet is aangetoond. Men heeft vergelijkingsonderzoek gedaan. De stof in de lijst met verboden stoffen moest volgens de raadslieden worden aangetoond. De rechter stelde de zaak uit. Op de volgende zitting zullen de officier en de advocaten een tweede beurt krijgen.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!