Yellow Birds trek seriestand gelijk tegen SCVU Turnovers blijven coach Zalman zorgen baren

Een sterke laatste quarter van de wedstrijd bezorgde Yellow Birds de overwinning in game 2 van de Herenhoofdklasse finale play-offs in de competitie van de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA). Bij het ingaan van de laatste fase stond Yellow Birds met 43-47. Een 24-15 run in de vierde quarter was te veel voor SCVU, waardoor Yellow Birds met 67-62 won. Game 3 wordt zondag gespeeld in de Ismay van Wilgen Sporthal.
De eerste quarter won SCVU met 18-17, de tweede ging naar Yellow Birds met 20-11. De ruststand was 37-29 in het voordeel van de gele vogels. In de derde quarter sloeg SCVU weer toe en won deze met 18-6 en nam een 4 punten voorsprong. Maar gebrek aan punten in de laatste quarter, deed haar de das om. Bij SCVU speelden Oscar Patterson (18 punten) en Dwight Cabenda (21 punten) goed, maar de ondersteuning van de andere teamgenoten was nihil. Geen van ze kwam tot meer dan 6 punten. Bij Yellow Birds maakte Earl Jones 18 punten, Sergio de Jong 11 punten en Romero Linger 9 punten.
Nadat game 1 verloren werd, had Yellow Birdscoach Marciano Zalman beloofd het aantal turnovers terug te zullen brengen met de helft. In game 1 leed ploeg 20+ aan balverlies, zonder een basketpoging te wagen. En  in game 2 veranderde dat niet. Het aantal turnovers in de tweede match was 21. SCVU had 17 turnovers. Yellow Birds blokte 7 schoten van SCVU, omgekeerd kwam er geen enkel. Qua steals was SCVU beter; 16 om 13.

error: Kopiëren mag niet!