Hardajal tegen Gangaram Panday remise

Op donderdag vond de voortzetting plaats van de interne damcompetitie bij Combinatie’80. Pradeep Hardajal nam het op tegen Sankar Gangaram Panday. Het werd een taaie en erg spannende game die uiteindelijk toch in een gelijkwaardige remise eindigde. Reza Sadiek won in het late eindspel van Rabin Sewmangal, die blunderde. Dheeradjdutt Somai oefende een continue positionele druk uit op Beharie, waardoor hij later feilloos de winst binnenhaalde. Tariq Sadiek won middels overmacht in het eindspel van Vinod Lachmon nadat laatstgenoemde een verkeerde variant koos. In de andere variant zou Lachmon veilig remise kunnen halen. De langstdurende partij ging tussen vader John en zoon Jerry Sadiek. Beide dammers waren op winst uit en ook deze partij verliep zeer spannend. In het eindspel begon de tijd te dringen. Met nog maar 1 minuut bedenktijd voor Jerry en 2 minuten voor zijn vader kwamen ze remise overeen. Op dat moment had Jerry een dam en 3 schijven en de damdokter een dam en 2 schijven. Hendrik Kerto won vrij snel van Soeredj Toelsie, nadat deze in de late opening blunderde. Kerto blijft hierdoor koploper.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: