Parmessar mogelijk naar oud adres Leiding 9a

Informatie heeft Dagblad Suriname bereikt dat het NDP-assembleelid Rabin Parmessar mogelijk terug gaat naar zijn oud adres op Leiding 9a. Dit valt onder het ressort Saramaccapolder. Bij de komende verkiezingen wordt hij de lijsttrekker van de NDP in het district Wanica. Parmessar is beslist niet de eerste politicus die de actie onderneemt om zich in een ander district in te schrijven. Meerdere politici hebben dit in het verleden gedaan.
Parmessar heeft jaren gewoond op Leiding 9a. Ten tijde van zijn directeurschap van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo woonde hij op dit adres. Toen hij zijn intrede maakte in de politiek was Parmessar reeds naar Paramaribo verhuisd. In een eerder vraaggesprek vroeg Dagblad Suriname hem in welk ressort hij zich zal inschrijven. ‘Ik heb keuze uit zeven ressorten’, zei hij. Het aspect van uitschrijven en inschrijven is democratisch vereist om als kandidaat voorgedragen te worden in Wanica. Volgens Parmessar is er hier geen vuiltje aan de lucht. Hij beroept zich namelijk op het democratisch aspect dat een kandidaat minimaal twee jaar woonachtig moet zijn in het district, waarin hij gekandideerd wordt.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!