Minister Sitaldin ontvangt deelnemers Internationale Natuurkunde Olympiade

Chandenie Bandhoe, 5e klas student Meyer Lyceum, Priya Kasimbeg, 6e klas student AAH Atheneum, Suraj Kishoen Misier, 6e klas student Miranda Lyceum en Raynesh Kanhai, 5e klas student Miranda Lyceum, vertrekken vandaag naar Estland. De vier studenten zullen Suriname vertegenwoordigen tijdens de Internationale Natuurkunde Olympiade in de periode 15 juli 2012 tot en met 24 juli 2012. De olympiade is een jaarlijks terugkerende natuurkundewedstrijd voor scholieren uit het secundair onderwijs of voortgezet onderwijs. Het wordt steeds in een ander land gehouden. De eerste Internationale Fysica Olympiade had plaats in Warschau (Polen) in 1967. Suriname deed in 1990 voor de eerste keer mee aan deze olympiade.
Kort voor het vertrek uit Suriname bracht de delegatie een bezoek aan de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling. “Ik ben trots op jullie als de geleerden van dit land”, verwelkomde de minister de studenten. In de luchtige meeting sprak de minister de groep toe. Ze stak haar waardering voor de studenten niet onder stoelen of banken. “Natuurkunde is belangrijk voor het innovatief vermogen van de mens”, merkte de minister op. De voorzitter van de Stichting Natuurkunde Olympiade, dhr. Johanns, vertelde over de voorbereiding en de delegatieleider, Bing Tan, ging in op het inhoudelijke van deze olympiade. Een groep van het Jeugdjournaal reist mee om een beeldverslag te maken van deze olympiade.
 

error: Kopiëren mag niet!