Basdewsing en Josafath winnen Eduard Autardamtoernooi

De Jongeren Federatie Wanica (Jofewa) heeft in verband met Keti Koti het Eduard Autardamtoernooi georganiseerd. Aan dit toernooi deden mee de 10 jeugddammers die nu deel uitmaken van de federatie en 4 oud-leden. De 14 dammers waren verdeeld in een U-11 en U-16 klasse. In de U-11 klasse deden 8 dammers mee. Na 6 ronden werd Pawan Basdewsing de winnaar met 11 punten. Roedharni Basdewsing werd tweede met 10 punten, gevolgd door Johwin Soemeer met 8 punten. In de U-16 klasse werd Dino Josafath de kampioen met 10 punten, gevolgd door Sheroma Dwarka met 8 punten en Michael Soemeer met 7 punten.
In de laatste ronde van de U-11 klasse won Pawan Basdewsing van Jowhin Soemeer, Roedharni Basdewsing versloeg Saiesta Frankel, Adjiet Mahtabsingh speelde remise tegen Radjen Baboe en Rayen Mahadew kwam ook remise overeen tegen Sharwan Basdewsing. In de laatste ronde van de U-16 klasse won Sheroman Dwarka van Amiet Sewdajal, Michael Soemeer en Dino Josafath speelden remise en Rohit Mangroe won van Manish Dwarka.
Jofewa begon in 2006 met een damafdeling voor jeugdigen. Binnen korte tijd leverde ze nationale kampioenen af in alle jeugdklassen. Een aantal kampioenen zijn door gehaal en getrek van enkele personen binnen de dammerij nu voor andere verenigingen gaan spelen. Hemdradj Basdewsing, de geestesvader van het damproject van Jofewa, vindt het heel jammer dat wat hij opgezet heeft, uit elkaar is gevallen. Met veel tijd, moeite en inspanning had hij in Wanica op drie plaatsen, te weten Livorno, Houttuin en Domburg, damscholen opgezet. Jofewa is niet stil blijven zitten en is daarna een andere groep jeugddammers gaan trainen. Met het Eduard Autardamtoernooi probeert hij deze nieuwe groep te motiveren, zodat we ooit weer een Internationaal Grootmeester (GMI) dammen kunnen krijgen. Tot op dit moment is Autar de enige  GMI van Suriname.
Op zaterdag 21 juli organiseert Jofewa een groots scholendamtoernooi op de Calorschool. Alle voj- en vos-scholen kunnen hieraan meedoen. Er hebben zich reeds 8 scholen opgegeven voor deelname. Eind juli/begin augustus staat er een trip naar Nickerie en Guyana op programma.

Eindstand U-11 klasse:
# Dammer

Pt.

1 Pawan Basdewsing

11

2 Roedharni Basdewsing

10

3 Johwin Soemeer

8

4 Saiesta Frankel

6

5 Adjiet Mahtabsing

4

6 Radjen Baboe

3

7 Rayen Mahadew

2

8 Sharwan Basdewsing

1

 

Eindstand U-16 klasse:
# Dammer

Pt.

1 Dino Josafath

10

2 Sheroman Dwarka

8

3 Michael Soemeer

7

4 Rohit Mangroe

5

5 Amiet Sewdajal

3

6 Manish Dwarka

2

 

error: Kopiëren mag niet!